MUŞ / HASKÖY - Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Vizyon
İnsan haklarına saygılı ve o hakkın korunması için okul olarak demokratik kültürün gerek öğrenci gerekse toplum bazında oluşmasını sağlamak ,girdisini aldığı çevrenin ihtiyaçlarını dikkate alan bir yaklaşım Öğrenciler yetiştiren, öğrenci başarısının, sanatsal becerilerin, kişilik eğitiminin iyi alışkanlık ve davranışlarının temelinin atılıp geliştirildiği bir okul olmaktır.
Misyon
Biz Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; Türk Milli Eğitimin amaç ve İlkeleri doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine bağlı, başkalarının haklarına saygı duyan sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazanmış, sosyal, kültürel, eğitsel, bilimsel, sportif ve sanatsal etkinliklerle milli kültürümüzü benimseyen ve yayılmasına yardımcı olan, bireysel ve toplumsal sorunları tanıyan ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazanmış, kişisel sağlığının yanı sıra ailesinin ve toplumun sağlığını koruyan milli ve evrensel kültür değerlerini tanıyan, benimseyen, geliştiren ve bu değerlere saygı duyan,çevre sorunlarına duyarlı, dürüst, erdemli ahlaklı, iyi ve mutlu yurttaşlar yetiştirmek. Hedeflediğimiz başarı, öğrencilerimizi iyi bir üniversiteye göndermek için gerekli olan alt yapıyı oluşturmak ve topluma uyumlu bireyler yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2048
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
ingilizce
Şehir merkezinden servis ve otobüslerle sağlanabilmektedir